Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasının ardından kız kardeşiyle birlikte ülkesini terk etmek zorunda kalan Dayana Yastremska, wild card ile ana tabloda yer aldığı Lyon'da finale kadar yükseldi.

Savaşın başlamasının ardından ailesiyle birlikte iki geceyi sığınağa dönüştürülen bir yeraltı otoparkında geçirmek zorunda kalan Yastremska, daha sonra kız kardeşiyle birlikte gemiyle Romanya'ya, oradan da Fransa'ya geçti.

Kendisi gibi tenisçi olan kız kardeşiyle birlikte Lyon'daki çiftler turnuvasına da wild card alan Yastremska ilk turda veda ederken, teklerde ise finale kadar yükselmeyi başardı.

İlk turda Rumen raket Ana Bogdan'ı ilk seti kaybettikten sonra iki maç sayısı çevirerek kazandığı iki tie-break ile 3-6, 7-6(7), 7-6(7) mağlup eden Ukraynalı tenisçi, yarı finalde de bir başka Rumen tenisçi, Sorana Cirstea karşısında üç setlik bir maç oynadı.

2 numaralı seri başı Cirstea'yı 7-6(5), 4-6, 6-4'lük setlerle geçen ve iki yıldan uzun süre sonra ilk finaline yükselen Yastremska finalde Çinli Zhang Shuai karşısında ilk seti almasına karşın 3-6, 6-3, 6-4 ile mağlup oldu ve Lyon'u finalist olarak tamamladı.

Dünya 140 numarası Yastremska, kazandığı para ödülünü Ukraynalı vakıflara bağılayacağını söyledi.