Dünya 7 numarası Ons Jabeur ve Mısırlı tenisçi Mayar Sherif, Hamas'ın İsrail'deki saldırısının ardından Gazze'ye düzenlenen operasyonlara ve nüfusun yerinden edilmesine tepki gösterdi.

Bir Grand Slam finalinde oynayan ilk Arap tenisçi olan Tunuslu Ons Jabeur, Instagram üzerinden yayımladığı mesajda "Şiddet hiçbir zaman barış getirmez. Şiddetin yanında duramayacağım gibi insanların topraklarından edilmesinin de yanında duramam. Bağlamı anlamanın önemi ortadayken, bugün olanlara yakın tarihi görmezden gelerek bakmak sorumsuzca olur. #ÖzgürFilistin" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl bir WTA turnuvası kazanan ilk Mısırlı tenisçi olan Mayar Sherif ise, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyini boşaltarak bir milyondan fazla kişinin güneye gitmesini talep etmesine ve su ile elektriği kesmesine tepki göstererek, "Dünya Gazze'de bir soykırım hazırlığına tanıklık ediyor" dedi.

İsrail'de 7 Ekim günü Hamas'ın düzenlediği saldırıda 1300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine İsrail Gazze'nin elektrik, su ve yakıt hatlarını kesmiş, düzenlediği hava saldırılarıyla da 1900'den fazla kişiyi öldürmüştü. 

WTA hafta içi yaptığı açıklamada İsrail'deki kayıplar için üzüntü duyduğunu belirtmiş, "İsrailli ve dünyanın her yerindeki çatışma bölgelerinden gelen oyuncularımızın yanındayız" ifadelerini kullanmıştı.