WTA Turu'nun önemli duraklarından Çin Açık'ta Iga Swiatek kupaya uzandı. Yarı finalde Amerika Açık şampiyonu Coco Gauff'un 16 maçlık yenilmezlik serisine son veren Polonyalı oyuncu finalde de Liudmila Samsonova'ya göz açtırmadı. 6-2'lik iki set sonunda rakibini mağlup eden Swiatek, 69 dakika süren final maçında Samsonova'ya servis kırma puanı şansı göstermedi. 

Roland Garros, Doha, Stuttgart ve Varşova'dan sonra Pekin'de sezonun beşinci kupasını kaldıran başarılı raket, WTA Turu'nda sezonun en fazla şampiyonluk kazanan oyuncusu oldu.  Swiatek ayrıca WTA Turu'nda Serena Williams'tan sonra (2015, 2016) üst üste iki sezon beş ve daha fazla şampiyonluk kazanan ilk tenisçi olmayı başardı. 

Kariyerinin altıncı WTA 1000 şampiyonluğunu elde eden Iga Swiatek, 23 yaşına girmeden bunu başaran ilk isim oldu. Bu alanda önceki rekor 23 yaşına girmeden beş WTA 1000 kupası kazanan Caroline Wozniacki'ye aitti. 

BILLIE JEAN KING CUP'TA YOK

Bu arada Polonyalı tenisçi yıpranmamak için gelecek ay İspanya'nın Sevilla kentinde yapılacak Billie Jean King Cup'ta mücadele etmeyeceğini açıkladı. Swiatek, 29 Ekim-5 Kasım tarihlerinde Meksika'nın Cancun şehrinde yapılacak WTA Finalleri ile sezonu noktalayacak.

16:  Çin Açık şampiyonluğu Iga Swiaatek'in WTA kariyerindeki 16. kupası oldu. 

(Merthan Can)