Japon başkenti Tokyo'da gerçekleşen Toray Pan Pacific Open'da Polonyalı yıldız Agnieszka Radwanska rüzgarı esti. Finalde 18 yaşındaki İsviçreli Belinda Bencic'i 6-2, 6-2'lik skorla geçen Radwanska, 2011'de zirveye çıktığı Premier seviye turnuvada bir kez daha büyük ödülü kucakladı.

Sırasıyla ilk 10'da yer alan Caroline Wozniacki ve Garbine Muguruza'yı eleyen Bencic karşısında baştan sona üstün bir performans sergileyen Aga, 1 saat 26 dakikada tamamladığı maç boyunca 28 kazanma vuruşuna imza attı. Radwanska, bu yıl Eastbourne'daki finalde boyun eğdiği Bencic'ten rövanşı da almış oldu.

Set kaybı yaşamadığı haftaya dek kendisi adına iyi geçmeyen 2015 sezonunda ilk zaferine uzanan Radwanska, toplamdaki 15. tekler kupasını kaldırdı. Radwanska, bu şampiyonlukla birlikte altı sıra atlayarak klasmanda 7.'liğe ilerlerken, Bencic 14. basamağa yükseldi.

JANKOVIC VE BEGU DA SEVİNDİ
Tokyo'nun yanı sıra bu hafta Çin'in Guangzhou kentinde ve Güney Kore'nin başşehri Seul'de International seviye turnuvaların heyecanı yaşandı. Guangzhou'da eski dünya 1 numarası Sırp Jelena Jankovic, Seul'de Rumen Irina-Camelia Begu mutlu sona ulaştı.

Simona Halep ve Sara Errani'yi devirip ilk finaline çıkan Çek Denisa Allertova ile buluşan Jankovic, 6-2, 6-0'lık galibiyetle iki buçuk yıl sonra tur düzeyindeki ilk şampiyonluğu elde etti. Begu ise 1 numara olarak katıldığı Kore Açık'ta, elemelerden gelip ilk finalini gören WTA 136 numara Belaruslu Aliaksandra Sasnovich'i 6-3, 6-1'le üzdü.