Roland Garros'nun profesyonel kariyerinin son turnuvası olacağını söyleyen Fransız dünya eski 5 numarası Jo-Wilfried Tsonga, birinci turda Casper Ruud'a 6-7(6), 7-6(4), 6-2, 7-6(0)'lık dört sette yenilerek kortlara veda etti.

Tsonga maça ilk seti alarak girse de rakibinin öne geçmesine engel olamadı. Dördüncü setin on birinci oyununun sonunda 6-5 öne geçen Fransız tenisçi talihsiz bir sakatlığın ardından puanlarda varlık gösteremedi ve korttan galip ayrılan taraf 8 numaralı seri başı Ruud oldu.

Tsonga için hazırlanan veda töreni duygusal anlara sahne oldu. 37 yaşındaki tenisçiyi kariyeri boyunca çalıştıran koçların ve Davis Kupası'ndan takım arkadaşlarının hazır bulunduğu törende, Djokovic, Nadal ve Federer'in de iyi dileklerini ilettiği bir video gösterildi.

Jo-Wilfried Tsonga, 2008'de Avustralya Açık'ta final oynamış ve 2012'de de Julien Bennetau ile birlikte Olimpiyat'ta çift erkekler gümüş madalyası kazanmıştı. Tsonga aynı zamanda, 2017'de Fransa'ya 16 yıl sonra ilk Dvais Kupası şampiyonluğunu getiren takımda yer almıştı.

Tsonga'nın, 2011 Wimbledon çeyrek finalinde Roger Federer'i iki set geriden gelerek geçtiği maç Fransız tenisçinin kariyerinin unutulmaz karşılaşmaları arasında yerini almıştı.

2012'de ise Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda tek erkekler ikinci turunda Milos Raonic'i 6-3, 3-6, 25-23 yendiği maç 3 saat 57 dakika sürmüş ve o güne dek Olimpiyat tarihinin en uzun maçı olmuştu. Tsonga aynı yıl, kariyerinin en yükse sıralaması olan 5 numaraya yükselmişti.