Fransa Açık finalinde kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluk maçına çıkan Coco Gauff'u 6-1, 6-3'lük iki sette geçen dünya 1 numarası Iga Swiatek, galibiyet serisini 35 maça çıkararak ikinci kez Suzanne Lenglen Kupası'nı kaldırdı.

Swiatek'in ilk seti rahat kazanmasının ardından Coco Gauff ikinci setin başında servis kırarak 2-0 öne geçse de, Polonyalı tenisçi kalan yedi oyunun altısını kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Swiatek 1 saat 8 dakika süren maçta ilk servisinden %72 ile puan çıkarırken rakibinin ilk servisinden de %54 ile puan kazandı. Dünya 1 numarası 18 de puan vuruşu kaydetti.

Böylelikle galibiyet serisini 35 maça yükselten Iga Swiatek, bu yılki altıncı şampiyonluğunu elde etmiş oldu. 21 yaşındaki tenisçi böylelikle 2007 ve 2008'de Justine Henin'den sonra üst üste altı WTA şampiyonluğu kazanan ilk tenisçi oldu.

2020 Fransa Açık ile birlikte kariyerinin ikinci majör şampiyonluğunu kazanan ve vitrininde birden fazla Suzanne Lenglen Kupası bulunan tarihteki 10. raket olan Iga Swiatek'in galibiyet serisi de, 2000'de üst üste 35 maç kazanan Venus Williams'ı yakalamış oldu.