Geçen hafta Çin Açık'ta finalde Novak Djokovic'e kaybederek ikinci olan Rafael Nadal, Şanghay'da gerçekleşen sezonun sekizinci Masters turnuvasında yola devam ediyor. Bir önceki turda Ivo Karlovic'i final seti tie-break'i ile geçen Rafa, bir diğer etkili servisçi Milos Raonic karşısında işini çift sette gördü.

1 saat 40 dakika süren maçta Raonic'e yalnızca tek servis kırma puanı gösteren onu da bertaraf eden Nadal, 6-3, 7-6(3) ile son sekiz biletini cebine koydu. İlk 10'daki oyuncularla son beş buluşmasında korttan yenik ayrılan Rafa, bu galibiyetle seriyi noktalamış oldu. Klasmanın 7. basamağındaki İspanyol yıldız, çeyrek finalde Stan Wawrinka ile eşleşti.

Tokyo'da mutlu sona ulaşarak Şanghay'a geçen Wawrinka ise büyük çekişmeye sahne olan maçta Marin Cilic'i saf dışı bıraktı. Hırvat rakibine karşı üst üste beşinci kez sevinen Stan, 2 saat 55 dakika sonunda 7-5, 6-7, 6-4'lük setlerle turladı.

ANDERSON'IN GÜNÜ
Şanghay Masters'ta günün dikkat çekici galibiyeti, hafta başında kariyerinde ilk kez ilk 10'a adım atan Kevin Anderson'da geldi. 2.03'lük Güney Afrikalı raket, bu yıl iki defa yenildiği 6 numara Kei Nishikori'yi 12/10 ve 7/3'lük tie-break'ler neticesinde devirdi ve çeyrek finalde Jo-Wilfried Tsonga'nın karşısına geçti.

Bu yıl yedincisi yapılan toplam 7,021,335 dolar ödüllü turnuvada çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:
Novak Djokovic - Bernard Tomic
Andy Murray - Tomas Berdych
Rafael Nadal - Stan Wawrinka
Kevin Anderson - Jo-Wilfried Tsonga