Roger Federer, tenise dönme planının olmadığını açıkladı.

20 kez Grand Slam şampiyonu ünlü oyuncu dizindeki bir sorunun ardından 2022’de duygusal bir vedayla emekli olmaya karar vermiş ve o zamandan bu yana sadece özel organizasyonlarda sahaya çıkmıştı.

Federer emeklilik günlerini ATP Medya'ya anlattı.

“Geri dönmek için bir planım yoktu. Kendime ‘Tamam, bitti ama şimdi ne olacak?’ diye sordum. Hayatımda daha fazla kontrole sahip olduğumu hissettim. Dürüst olmak gerekirse bu durum iyi oldu diyebilirim.”

“Başka insanlarla birlikte olmayı seviyorum, ailemle birlikte olmayı seviyorum, seyahat etmeyi seviyorum ama sanırım bazen doğru dengeyi bulduğunuzdan emin olmanız gerekiyor. Ben de buna sahip olduğumu hissediyorum.”

Pek çok futbolcu emekliliğe geçiş konusunda sıkıntı yaşıyor ancak Federer, aktif kalma konusundaki kararlılığını sürdürüyor ve aynı zamanda gösteri etkinliklerine geri dönecek kadar formda olmayı umuyor.

“Haftada dört kez spor salonuna gitmeye çalışıyorum. Aslında bunu yaptığıma inanamıyorum. Eve spor aletleri aldım, Laver Cup’tan sonraki hafta.”

“Emekli olduğumda biraz tuhaf hissetmiştim. Artık çok fazla tenis oynayamıyorum. Bu yüzden ne yediğime biraz daha dikkat etmem gerekiyor.”

'FORMDA KALMAK İSTİYORUM'

“Hala ileride bazı organizasyonlarda sahne almak istiyorum. Bu yüzden formda kalmak ve biraz da olsa iyi görünmeye çalışmak istiyorum.”

Bazı gösterilerde yer almak istediğini söyleyen Federer, kortlara rekabetçi olarak dönmeyi düşünmüyor. Diz probleminin buna engel olduğundan bahsediyor.

“Dizimin bu seviyede oynamama izin vermeyeceğini biliyorum. Şu an kortta olabileceğim aklıma bile gelmiyor.”

“Siz tenisten keyif alıyorsunuz ve ben sonuçları neredeyse her gün takip ediyorum. Orada neler olup bittiğini görmek hoşuma gidiyor.”

“Emekli olduğum için son derece mutluyum. Benim için geri dönüş yok. Sanki bir limonu alıp son damlasına kadar sıkmışım gibi hissediyorum. Sahip olduğum her şeyi verdim ve daha fazlası kalmadı.”

“Gerçekten mutlu hissediyorum, akışa kapılıyorum ve hiçbir günün aynı olmamasını seviyorum.”