Paris Masters'ta ilk turu bye geçen İspanyol Nadal, çıktığı ilk maçında Hyeon Chung'u set vermeden devirdi ve bir üst tura yükseldi. Bu galibiyetle birlikte seneyi klasmanın zirvesinde tamamlamayı garantileyen 31 yaşındaki İspanyol, bunu başaran en yaşlı tenisçi olarak da tarihteki yerini aldı.

Açılış setinde çok zorlanan dünya 1 numarası, servisini iki kez kırdırsa da tie-break öncesindeki son oyunda rakibinin servisini kırdı ve sete 7-5 ile nokta koydu. İkinci sette maçta ağırlığını daha net hissettiren Rafa, servis kırma puanı göstermediği bu seti de 50 dakika sonunda 6-3 ile kazanarak turnuvada adını son 16 tenisçi arasına yazdırdı.

Federer'in turnuvadan çekilmesi ile birlikte, sezonu 1 numara olarak kapatmak için yalnızca bir galibiyete ihtiyaç duyan Rafael Nadal, bu sonuçla birlikte 2008-2010 ve 2013 yıllarından sonra bir kez daha yılı klasmanın zirvesinde kapatmış oldu.

-OLAĞANÜSTÜ BİR DUYGU

Maçtan sonraki duyguları merak edilen İspanyol raket hislerini "Her şey için çok mutluyum, muhteşem bir yıl geçirdim, yeniden 1 numara olarak sezonu kapatmak benim için olağanüstü bir şey. Bir yıl önce tekrar 1 numara olabilmeyi hayal bile edemezdim, şimdi ise sezonu bu şekilde kapatıyorum, gerçekten harika bir duygu" cümleleri ile ifade etti.

İspanyol tenisçi bir üst turda Arjantinli Pablo Cuevas ile oynayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net