Londra Nadal için kabus olmaya devam ediyor. Bu sene İstanbul Cup ve İstanbul Open turnuvalarının lisansörü Garanti Koza'nın da sponsor olduğu ATP sezon sonu finallerinde daha önce iki defa final oynayan ancak kupa sevinci yaşayamayan İspanyol raket, Pete Sampras grubundaki ilk maçında daha önce set kaybetmediği Goffin'e 6-7, 7-6 ve 4-6'lık skorlarla boyun eğerken, maçın ardından yaptığı açıklama ile de diz sakatlığından dolayı turnuvadan çekilme kararı aldığını ifade etti.

Karşılıklı kırılan servislerin sonucunda tie-break'e giden ilk seti hanesine yazdıran taraf David Goffin olurken, benzer şekilde ilerleyen ikinci sette de avantajı elde eden isim Belçikalı raket oldu. İkinci setin 10. ve 12. oyunlarında toplam dört maç puanından yararlanamayan dünya 7 numarası karşısında Rafa bulduğu üçüncü set puanını değerlendirerek maçı final setine taşıdı.

Final setinde dizindeki sakatlığının etkilerini iyiden iyiye hissettiği gözlenen dünya 1 numarası önünde 26 yaşındaki Goffin ikinci sette düştüğü hataya bu kez düşmedi ve 6-4 ile maça nokta koymayı başardı.

Bu sonuçla birlikte daha önceki iki karşılaşmalarında set dahi alamadığı Nadal'a karşı ilk galibiyetini elde eden Belçikalı tenisçi ilk kez de dünya 1 numarası bir ismi yenmeyi başarmış oldu.

Öte yandan diz sakatlığı sebebiyle Paris Masters turnuvasından çeyrek finalde affını isteyen ve Londra'ya katılıp katılmayacağı son ana kadar belirsizliğini koruyan İspanyol Nadal ise maçtan sonra yine diz sakatlığından dolayı turnuvadan çekilme kararı aldığını duyurdu. Nadal böylece 2017 sezonuna 67 galibiyet ikisi Grand Slam olmak üzere 6 şampiyonluk ile nokta koymuş oldu.

Dünya 1 numarası maçtan sonra konu ile ilgili "Bu karar kesinlikle maç sırasında aldığım bir karardı, kazansam da aynı kararı verecektim. Maç içerisinde çok acı çektim, oynamaya devam edecek güce sahip değildim" şeklinde görüş belirtirken, Goffin ise "Gerçekten maç içinde çekilmeye karar verdiyse o noktadan sonra kazanacak ya da kaybedecek hiçbir şeyi yok demektir, buna rağmen her puan için sonuna kadar mücadele etmesi inanılmazdı" şeklinde konuştu.

Nadal'ın çekilmesinin ardından turnuvaya vatandaşı Pablo Carrena Busta dahil olacak.

- UNUTAMAYACAĞIM BİR ANI

Pete Sampras grubundaki açılış maçında ise Grigor Dimitrov ve Dominic Thiem karşı karşıya geldi. Kariyerindeki ilk sezon sonu turnuvasını oynayan Bulgar tenisçi, Avusturyalı rakibi Thiem'i 6-3, 5-7, 7-5 mağlup ederek gruba galibiyetle başlamayı başardı.

Maçtan sonraki konuşmasında bu mücadeleyi ve turnuvadaki ilk maçından dolayı duyduğu heyecanı "Hayatım boyunca unutamayacağım bir anı" olarak niteleyen dünya 6 numarası sözlerini "En iyi oyuncular arasında olmak gurur verici, turnuvaya iyi başladım umarım bu şekilde devam ederim" diyerek noktaladı.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net