Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Kei Nishikori derken Andy Murray de 2017 sezonunu erkenden kapatmak üzere. Kalça sakatlığı sebebi ile Amerika Açık'tan çekilen Britanyalı tenisçi sezonun kalanında da büyük ihtimalle kortta olamayacağını açıkladı.

Yaptığı açıklamada, ekim ayında başlayacak iki ATP turnuvası olan Beijing ve Shanghai'dan çekildiğini ifade eden Murray, almış olduğu bu kararın uzun vadede başarılı bir kariyer için en doğrusu olduğunu belirtti.

Sezonun kendisi adına kötü geçtiğini itiraf eden 30 yaşındaki raket, bu arayı en iyi şekilde değerlendireceğini söyleyerek "Bu aranın ardından yeniden en iyi seviyeme ulaşacağım ve Grand Slam turnuvaları için hazır duruma geleceğim" ifadelerini kullandı.

2018 sezonuna Brisbane turnuvası ile başlayacağını ve sonrasında Avustralya Açık için hazırlıklara devam edeceğini belirten Britanyalı tenisçi, bu zorlu süreci, tenisseverleri ve ekibinin desteği ile geride bırakacağını belirtti.

Kariyerinde iki olimpiyat ve üç Grand Slam şampiyonluğu bulunan Andy Murray, bu sezon Avustralya Açık'a dördüncü turda, Roland Garros'a yarı finalde, Wimbledon'a ise çeyrek finalde veda etmişti.

Daha önce Novak Djokovic ve Kei Nishikori el bileğindeki sakatlıklarından, Stan Wawrinka ise dizindeki sakatlığından dolayı 2017 sezonunu kapattıklarını açıklamışlardı.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net