ATP Tur'un iki genç raketini karşı karşıya getiren finalde, 1997 doğumlu Alexander Zverev, 24 yaşındaki Dominic Thiem'i 6-4 ve 6-4'lük setlerle geçmeyi başardı ve kariyerinin üçüncü Masters 1000 kupasını kaldırdı.

Dünya sıralamasının 3 numarasında yer alan Alman raket, Thiem karşısında 1 saat 18 dakika gibi kısa bir sürede mutlu sona ulaşırken, aynı zamanda aktif galibiyet serisini de 9 maça çıkardı.

Mutua Madrid Open'i set kaybı yaşamadan tamamlayan Zverev, turnuvada sergilediği servis performansı ile de göz kamaştırdı. Sascha, hafta boyunca oynadığı tüm maçlarda ilk servislerinden yüzde 80 ve üzeri puan çıkarmayı başarırken; ikinci servislerinde ise yüzde 79 ortalama ile puan kazandı.

2017'yi ikisi Masters 1000 olmak üzere toplamda 5 kupayla kapatarak sıralamada üç numaraya kadar yükselen Alexander Zverev, başarılı performansını bu yıl da sürdürerek, üst üste 33 hafta ATP klasmanında ilk 5 basamakta yer almayı başardı.

Sergilediği dominant performans sayesinde Madrid'te kupaya uzanan Sascha Zverev, aynı zamanda Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Andy Murray'e katılarak, aktif oyuncular arasında 3 ve üzeri Masters 1000 kupasına sahip 5. raket oldu.

Finalde karşılaştığı Dominic Thiem ile bugüne dek oynadığı 5 maçın 4'ünü kaybeden Zverev, bu sonuçla aralarındaki rekabette de durumu 2 galibiyet/Mağlubiyete getirdi.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)