Larisa Savchenko’dan bu yana yıldız tenisçi özleminde olan Letonya, Fransa Açık’ta Suzanne Lenglen kupasını kaldıran genç Ostapenko’nun devam eden Wimbledon yürüyüşünün yanı sıra Anastasija Sevastova ve Ernests Gulbis’in de çim kort Grand Slam’inde tur geçmesiyle sevindi.

Başarılı bir çiftler kariyeri geçiren Larisa Savchenko, Letonya Sovyetler Birliği’nin bir parçasıyken, 1989’da Fransa Açık ve 1991’de Wimbledon’da vatandaşı (Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Belarus vatandaşı olan) Natasha Zvereva ile şampiyonluk yaşamıştı.

Letonya’nın bağımsızlığından sonra çıktığı altı Grand Slam çift kadınlar finalinin tamamını kaybeden Savchenko, karışık çiftlerde ise dokuz Grand Slam finali oynamış, Wimbledon ve Fransa Açık’ta birer, Avustralya Açık’ta ise iki kez kupaya uzanmıştı.

Ostapenko’nun Fransa Açık’taki tarihi zaferinin ardından Sevastova’nın Mallorca’daki tekler şampiyonluğuyla tenise yeni bir soluğun geldiği Baltık ülkesinde, Gulbis’in 13 aylık galibiyet hasretinin sona ermesi ve çim kort Grand Slam’inin ikinci turunda Juan Martin Del Potro’yu eleyip Djokovic’e rakip olması 2 milyonluk nüfusu sevince boğdu.

Sevastova ve Gulbis’in veda ettiği turnuvada Ostapenko’yu dördüncü turda dünya 5 numarası Elina Svitolina bekliyor.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net