Efsane tenisçi Rod Laver'in onuruna düzenlenen Laver Cup tenis turnuvasında şampiyon Avrupa takımı oldu. 13 puana ulaşan takımın şampiyon olacağı turnuvada, her bir galibiyetin 3 puan getirdiği son güne 9-3 üstün giren Avrupa takımı, Federer ve Zverev ile iki galibiyet kazanarak turnuvayı 15-9 üstünlükle tamamladı.

Günün açılış maçında John Isner&Jack Sock ikilisi Tomas Berdych&Marin Cilic ikilisini 7-6'lık iki setle devirerek Dünya takımı adına günün ilk galibiyetini elde etti ve durumu 9-6'ya getirdi.

İkinci maç olarak korta çıkan Alexander Zverev ile Sam Querrey maçında ise gülen taraf Avrupa takımı adına mücadele eden Zverev oldu. Querrey'i 6-4, 6-4 geçen Alman raket durumu 12-6'ya taşıdı.

Bir sonraki maç Nadal ile Isner arasındaydı. Avrupa takımında yer alan Nadal'ın galip gelmesi halinde takımını şampiyonluğa taşıyacağı maçta Isner buna izin vermedi ve dünya 1 numarasını 7-5, 7-6 ile yenerek farkı yeniden tek maça indirdi ve heyecanı son maça taşıdı.

Son maçta ise sahne Federer'indi. Kyrgios karşısında ilk seti 6-4 kaybeden İsviçreli, ikinci seti 7-6 ve final seti olan süper tie-break setini de 11-9 kazanarak takımını şampiyonluğa taşıdı.

-FEDAL GURUR DOLU

Maçtan sonra duyguları sorulan Federer: "İnanılmaz bir haftasonu oldu, emekli oyuncuları onurlandırmak ayrı bir gurur verdi, yaşamadığım duyguları yaşadım" derken, takım arkadaşı ve çiftlerdeki partneri Rafael Nadal "Harika 3 gün ve harikulade bir takım. Takım oyunlarını ve takım olmayı seviyorum, organizasyonda yer almak ayrıca gurur veriyor" ifadeleri ile turnvuadan aldığı keyfi ve duyduğu gururu dile getirdi.

Bu sene ilk kez düzenlenen ve Federer ile Nadal'ın kariyerlerinde ilk kez kortun aynı yarısında birlikte mücadele ettikleri Laver Cup turnuvası gelecek sene Dünya karması ev sahipliğinde Chicago'da düzenlenecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net