Davis Kupası Dünya Grubu'nda çeyrek final serilerinin ilk gününü 2-0 önde kapatan Amerika Birleşik Devletleri, kendi seyircisi önünde büyük bir şok yaşadı. Önceki gün, Marin Cilic-Ivan Dodig ikilisinin Bryan biraderleri devirmesiyle seride kalan Hırvatlar, dün oynanan iki tekler maçını da kazanarak yarı finalin yolunu tuttu.

Portland'da oynanan serinin dördüncü maçında John Isner'la karşılaşan Cilic, rakibini 7-6(9), 6-3 ve 6-4'le set vermeden yendi ve ülkesinin şansını son maça taşıdı. Kazananın yarı finale çıkacağı son karşılaşmada ise Borna Coric, Jack Sock engelini 6-4, 3-6, 6-3 ve 6-4'le aşıp Hırvatları yarı finale çıkardı. Kupa tarihinde kez 2-0 öne geçtiği bir seriyi dördüncü kez yitiren Birleşik Devletler, son maçın ardından büyük bir üzüntü yaşadı.

Kupada oynanan diğer çeyrek final eşleşmelerinde ise son güne önde giren ülkeler, adlarını yarı finale yazdırdı. Arjantin, Federico Delbonis'in Fabio Fognini önünde elde ettiği 6-4, 7-5, 3-6 ve 7-5'lik galibiyetle İtalya'yı saf dışı bırakırken Fransa da deplasmanda oynadığı seride Çek Cumhuriyeti'ni Jo Wilfried Tsonga'nın Jiri Vesely'i 4-6, 7-6(3), 6-4 ve 7-5'le yendiği maçın ardından yıktı.

İtalya ve Çek Cumhuriyeti'nin kendi serilerinin formaliteye dönen son maçlarına çıkmadığı günde Davis Kupası'nın son şampiyonu Büyük Britanya da son dört ülke arasına yazıldı. Kyle Edmund'un Dusan Lajovic'i 6-3, 6-4, 7-6(5)'lik setlerin ardından devirmesiyle yarı final biletini cebe koyan Britanyalılar, James Ward'ın Janko Tipsarevic'e 6-2, 3-6 ve 7-5'le boyun eğmesine rağmen Sırbistan'ı 3-2'yle geçti.

Bu sonuçların ardından kupada yarı final eşleşmeleri Büyük Britanya-Arjantin ve Fransa-Hırvatistan şeklinde oluştu. Davis Kupası'nda 2016 yılının finalistlerini belirleyecek olan yarı final serileri ise 16-18 Eylül tarihleri arasında oynanacak.