Sezonun son ATP 1000 turnuvası Paris Masters'ta mutlu sona ulaşan isim ABD'li Jack Sock oldu. Elemelerden gelerek finale yürüyen ve kariyerinin en büyük başarısına imza atan Sırp Krajinovic'i 5-7, 6-4 ve 6-1'lik set skorları ile mağlup eden ve kariyerinin ilk Masters zaferine ulaşan Sock, ilk kez sıralamada ilk 10 tenisçi arasına ismini yazdırırken, 6 yıl aradan sonra da Londra finallerine katılan ilk ABD'li isim olmayı başardı (En son 2011-Mardy Fish)

Raketlerin karşılıklı servis kırdığı ilk set tie-break'e gidecek diye beklenirken kritik 12. oyunda bir kez daha servis kıran Sırp tenisçi Krajinovic açılış setini böylece 7-5 ile hanesine yazdırdı ve kupa yolunda ilk adımı atan taraf oldu. İkinci sete servis kırarak başlayan taraf olan Jack Sock, bu avantajını set boyunca korudu ve seti 6-4 kazanarak maçı final setine taşıdı.

Final setini tecrübesi ile adeta domine eden ve rakibine servis kırma puanı dahi göstermeyen ABD'li raket üç defa servis kırdığı bu seti de 6-1 noktalayarak kariyerinin en büyük zaferine imza attı. Jack Sock bu zaferiyle birlikte 1999 yılındaki Agassi'nin şampiyonluğundan sonra bu turnuvada mutlu sona ulaşan ilk Amerikalı tenisçi unvanını da elde etmiş oldu.

-İLKLERİN HEYECANI

Elemelerden gelerek kariyerinin en büyük başarısına imza atmayı başaran Sırp Krajinovic maçtan sonra "Hayatım boyunca bu anı hiç unutmayacağım, benim için her şey rüya gibiydi, kesinlikle hayatımın en iyi haftasını geçirdim, çok mutluyum" ifadelerini kullanırken ilk Masters kupasına ulaşan Jack Sock ise duygularını "Çok mutluyum, Paris'i ve bu turnuvayı çok seviyorum, Roland Garros'ta da başarılı maçlar çıkarıyorum, buranın yeri bende ayrı, burası benim favori şehrim" sözleri ile ifade etti.

Londra'da düzenlenecek sezon sonu turnuvasına son bileti alan Jack Sock bu konu ile ilgili gelen soruyu ise "İlk defa Londra'ya gideceğim, ilk defa Masters şampiyonluğu yaşadım ve ilk defa ilk 10 arasındayım, daha mutlu olamazdım" şeklinde yanıtladı.

Jack Sock'un zaferi ile sonuçlanan Paris Masters'tan sonra Londra'daki sezon sonu turnuvasına katılacak 8 tenisçi de aşağıda şekilde belirlendi.

  1. Rafael Nadal
  2. Roger Federer
  3. Alexander Zverev
  4. Dominic Thiem
  5. Marin Cilic
  6. Grigor Dimitrov
  7. David Goffin
  8. Jack Sock


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net