Davis Kupası yarı finalinde ABD'nin seriyi 2-0'dan 2-2'ye getirmesine engel olamayan Hırvatistan, Borna Coric'in beş setlik galibiyetiyle finale yükselmeyi başardı ve Fransa'nın rakibi oldu.

Yarı final serisinin son gününe 2-1 geride başlayan ABD, Sam Querrey'nin dünya 6 numarası Marin Cilic karşısında aldığı 6-7(2), 7-6(6), 6-3, 6-4'lük galibiyetle seriyi 2-2'ye getirdi.

İlk seti kazandıktan sonra ikinci setteki tie-break oyununda 6-1 öne geçen Cilic, üstünlüğünü koruyamadı ve yaptığı 72 basit hatayla mağlup olmaktan kurtulamadı.

BEŞİNCİ MAÇTA BEŞ SET

Borna Coric ve Frances Tiafoe arasında oynanan serinin son maçıysa büyük bir çekişmeye sahne oldu. 4 saat 6 dakika süren mücadelede iki kez tie-break ile kazandığı setlerle öne geçen Tiafoe üstünlüğünü koruyamadı ve 6-7(0), 6-1, 6-7(11), 6-1, 6-3'lük setlerle maçı kazanan Coric Hırvatistan'ı finale taşıdı.

Kariyerinin ikinci Davis Kupası karşılaşmasına çıkan Tiafoe, ABD'ye Hırvatistan karşısında tarihindeki ilk seriyi kazandırmayı umut ediyordu.

Bu yıl Rusya'da düzenlenen futbol erkekler Dünya Kupası'nda da final oynayan Fransa ve Hırvatistan'ın Davis Kupası finalinde de karşı karşıya gelecek olması tarihte ilk defa görülen bir eşleşme ortaya çıkardı.

İki ülke 23-25 Kasım tarihlerinde Fransa'da karşı karşıya gelecek.