Rafael Nadal ve Gilles Müller Wimbledon dördüncü turunda uzun yıllar hatırlanacak bir mücadeleye imza attı. 33 yaşındaki Lüksemburglu raket Gilles Müller, dört buçuk saati aşan maçta Fransa Açık şampiyonu Nadal'ı 6-3, 6-4, 3-6, 4-6, 15-13 ile devirerek adını çeyrek finale yazdırdı.

İlk iki seti birer servis kırmayla 6-3 ve 6-4’lük skorlarla hanesine yazdıran Muller bu andan itibaren vites düşürdü ve Nadal sonraki iki seti yine birer servis kırmayla ve aynı skorlarla hanesine yazdırarak setlerde durumu eşitledi.

Her iki oyuncunun da servislerine tutunduğu beşinci setin onuncu oyununda Muller iki maç sayısından yararlanamadı. Nadal ise maç boyunca elde ettiği 16 servis kırma puanının yalnızca ikisinden faydalanabildi.

Nadal için en dramatik ansa beşinci setin on yedinci oyununda kaçırdığı dört servis kırma puanıyla geldi. Servisine tutunan Muller final setinin yirminci oyununda, ilk maç puanından 54 dakika sonra iki maç puanı daha elde etti. Fakat Nadal bunları da çevirdi.

Wimbledon’da saatler 20.30’u vurduğunda Muller ve Nadal son setin yirmi sekizinci oyununu oynuyorlardı. Muller burada elde ettiği iki maç sayısından ilkini geri çevirmedi ve beşinci maç sayısında, 4 saat 47 dakika süren maçı noktaladı.


Bu skorla İspanyol yıldız 2011’den bu yana hasret kaldığı Wimbledon çeyrek finalini bu yıl da göremeden çim kort Grand Slam’ine veda etti.
Gilles Muller ise 2008’de Amerika Açık’ta gördüğü çeyrek finalden dokuz yıl sonra bu sefer Wimbledon’da son sekizin arasına kalmayı başardı.

Maçı 30 ace ve 95 winner ile tamamlayan 34 yaşındaki Lüksemburglu 10. Wimbledon ana tablo tecrübesinde ilk kez çeyrek finale yükselerek Hırvat Marin Cilic’in rakibi oldu.


DJOKOVIC VE MANNARINO OYNAYAMADI
Öte yandan 1 numaralı kortta Nadal-Muller maçının sonrasına programlanan Novak Djokovic-Adrian Mannarino maçı oynanamadı.
Havanın kararması nedeniyle oynanamayan maçın Merkez Kort’a taşınmaması tepki çekti.

Djokovic’in eşi Jelena Ristic, Twitter hesabından yazdığı mesajda “Hmmm. Planlarda başka değişiklikler mi var @Wimbledon?” sorusunu yöneltti.

Wimbledon’dan yapılan açıklamadaysa kort programında değişiklik yapılmamasına güvenlik kaygıları gerekçe gösterildi.
Saat 20:30 itibarıyla 30.000 ziyaretçinin bulunduğu açıklanırken, bu kalabalıkla maçın Merkez Kort’a taşınmasının ciddi bir güvenlik sorunu yaratabileceği belirtildi.

Ertelenen Djokovic-Mannarino maçı Salı günü Merkez Kort’ta günün ilk maçı olarak oynanacak.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net