İki kez Grand Slam şampiyonu Fransız tenisçi Amélie Mauresmo, Fransa Davis Cup takımı kaptanlığına getirilerek bu pozisyonda yer alan tarihteki ilk kadın oldu.

Fransız Tenis Federasyonu Başkanı Mauresmo'nun Davis Kupası takımı kaptanlığını önümüzdeki yıl Yannick Noah'tan alacak olmasını "çığır açıcı" olarak nitelendirdi.

2004 yılında dünya sıralamasında 1 numaraya yükselen ve Atina'daki Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya elde eden Amélie Mauresmo, 2006'da Avustralya Açık ve Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşmıştı.

2009 yılında kortlara veda eden Fransız raket, 2010 ve 2012 yıllarında sırasıyla Michael Llodra ve Victoria Azarenka'nın danışman koçu olarak görev yaptı.

2013'te Wimbledon şampiyonluğu elde eden Mariona Bartoli'nin koçluğunu yapan Mauresmo, 2014 ve 2016 yılları arasında da Andy Murray'yi çalıştırdı.

2003'te Fed Cup'ta şampiyon olan takımda yer alan Amélie Mauresmo, 2016'da da final gören Fed Cup takımının kaptanlığını yapmıştı.

Öte yandan Fransa Fed Cup takımının kaptanlığını da, bu yıl Amerika Açık'tan sonra oyunculuk kariyerini noktalayacağını açıklayan Julien Bennetau'nun devralacağı açıklandı.

Yavuz Yavuz / Tenis Dünyası