10.şampiyonluk için mücadele verdiği Halle turnuvasında yarı finalde Ukraynalı rakibi Denis Kudla ile karşı karşıya gelen Federer, 7-6 ve 7-5'lik set skorları ile sonuca giderken çim kortlardaki üstüste 20.galibiyetini elde etti ve kariyerindeki 149.finaline yükseldi.

Raketlerin karşılıklı servis kırarak başladıkları ilk seti tie-break sonucu hanesine yazdıran dünya 1 numarası, ikinci sette ise bulduğu tek servis kırma puanında hata yapmadı ve bu seti de 7-5 ile kazanarak1 saat 29 dakika sonunda mücadeleye nokta koydu.

Çeyrek finaldeki Ebden maçından sonra korta istediği enerjiyi yansıtamadığını itiraf eden ve bunu bir an önce çözmesi gerektiğinin altını çizen 36 yaşındaki raket bugünkü maçta da aynı görüntüyü sergiledi. Turnuva boyunca zorlanan ve istediği oyunu bir türlü korta yansıtamayan İsviçreli tenisçi, bu maçta da gergin gözükürken bir pozisyonda sinirlerine hakim olamayıp topa sert bir şekilde vurunca hakemden bir uyarı aldı. 

Maçtan sonra bu konu ile ilgili görüşü sorulan dünya 1 numarası "Bir hata yaptıktan sonra tepki göstermeniz bence normal, raket kırmaktansa topa vurmayı tercih ettim, hakeme saygı gösteriyorum ancak verdiği kararı anlamayadım" ifadelerini kullandı.

Bu kortlardaki 172.galibiyetini elde eden ve açık dönemin en fazla çim kort galibiyeti alan ismi olan Federer, finalde Borna Coric ile mücadele edecek. Borna Coric İspanyol Roberto Bautista Agut'un ilk sette durum 3-2 iken maçtan çekilmesi sonucu finale yükseldi.

Federer ile Coric daha önce iki kez karşı karşıya gelmiş ve bu iki maçı da İsviçreli tenisçi kazanmıştı.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net