Davis Kupası Dünya Grubu yarı finallerinin ilk gününde oynanan Belçika - Avustralya ve Fransa-Sırbistan serilerinde galibiyetler paylaşıldı.

2015'te finale yükselip Büyük Britanya'ya mağlup olan ve ilk şampiyonluğunu arayan Belçika'nın Brüksel'de, 2003'ten bu yana Davis Kupası finali göremeyen Avustralya'yı ağırladığı seride günün ilk maçında dünya 12 numarası David Goffin, John Millman'ı (4)6-7, 6-4, 6-3, 7-5'lik setlerle üç buçuk saatte mağlup ederek ülkesini seride 1-0 öne geçirdi.

Toprak kortta oynanan serinin ikinci maçında Steve Darcis'i 6-3, 3-6, (5)6-7, 6-1, 6-2'lik beş sette mağlup eden dünya 20 numarası Nick Kyrgios Avustralya adına seriyi eşitledi.

Bir zamanların en dominant ülkelerinden olan Avustralya, 1937-1973 yıllarında Davis Kupası'na, Amerika ile birlikte ambargo koyan iki ülkeden biriydi.

Günün diğer yarı final mücadelesi olan Fransa - Sırbistan serisinde ise ilk maçta 27 yaşındaki Dusan Lajovic, dünya 22 numarası Lucas Pouille'yi 6-1, 3-6, 7-6(7), 7-6(5)'lık setlerle üç saati aşkın bir mücadelede mağlup ederek ülkesini 1-0 öne geçirdi.

Lille'in toprak kortlarına, Djokovic, Tipsarevic ve Troicki gibi raketlerden yoksun gelen 2010 şampiyonu Sırbistan adına serinin ikinci maçında korta çıkan 22 yaşındaki Laslo Djere, kendisinden on yaş büyük rakibi Jo-Wilfred Tsonga'ya 7-6(2), 6-3, 6-3'lük üç sette boyun eğdi.

Gael Monfils'in sakatlığı nedeniyle takımda yer alamayacağını açıkladığı Fransa, 16 yıllık Davis Kupası şampiyonluğu hasretini dindirmek istiyor.

Dokuz Davis Kupası şampiyonluğuna sahip olan Maviler, en son finale çıktıkları 2014'te İsviçre'ye boyun eğmişlerdi.

İlk günleri 1-1 biten serilere yarın çiftler maçlarıyla devam edilecek.

Dünya Grubu play-off mücadelelerinde ise Federer ve Wawrinka'nın yer almadığı İsviçre ilk günü Belarus karşısında 1-1 ile geçerken, Arjantin-Kazakistan, Kolombiya-Hırvatistan ve Portekiz-Almanya serilerinde de galibiyetler paylaşıldı. Çek Cumhuriyeti Hollanda karşısında, Japonya da Brezilya karşısında ilk günü iki tekler galibiyetiyle tamamladı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net