Ocak ayında geçirdiği kalça ameliyatından sonra ilk kez bir Grand Slam turnuvasında boy gösteren Andy Murray, çift erkeklerde ikinci turda veda ederken, karışık çiftlerde Serena Williams ile birlikte ilk maçını kazandı.

Çim kort sezonunda Queen's ve Eastbourne'da çiftler oynayarak tenise dönen ve Londra'da Feliciano Lopez ile şampiyonluğa ulaşan Andy Murray, Wimbledon'da çift erkeklerde Fransız Pierre-Hugues Herbert ile birlikte korta çıktı.

Birinci turda Marius Copil ve Ugo Humbert'i dört sette geçen Murray/Herbert tandemi, ikinci turda 6 numaralı seri başı Nikola Mektic ve Franko Skugor çiftine karşı ilk seti almalarına karşın 6-7(4), 6-4, 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup olarak turnuvaya veda etti.

2017'de Wimbledon'da yarı final oynayan Hırvat Mektic/Skugor tandemi üçüncü turda, Antalya Açık'ta final gören Ivan Dodig ve Filip Polasek'le karşı karşıya gelecek.

Öte yandan karışık çiftlerde kortu paylaşan Andy Murray ve Serena Williams, ilk maçlarında Şilili Alexa Guarachi ve Alman Andreas Mies'i 6-4, 6-1 ile mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

Birlikte ilk maçlarını değerlendiren Serena Williams, "Ekip olarak geliştirmek istediğimiz şeyler var. Bence ilk gün için iyi iş çıkardık. Aynı zamanda çok da keyif aldım. Bence çok iyi servis kullandık." diye konuştu.

Birlikte 17 servis kırma puanı elde eden ve 4 kez rakiplerinin servislerini kıran Murray/Williams tandemi, ikinci turda 14 numaralı seri başları Fabrice Martin ve Raquel Atawo ile karşılaşacak.