Kariyerinde ilk defa Wimbledon'da ana tabloda oynayacak olan Çağla Büyükakçay'ın ilk tur rakibi belli oldu. Milli tenisçimiz, tenisin en presitjli turnuvasındaki ilk sınavını 30 numaralı seribaşı Caroline Garcia önünde verecek.

Halihazırda Fransızların 1 numaralı kadın tenisçisi konumunda olan Garcia, bu yıl oldukça formda bir sezon geçiriyor. Kariyerinde üç WTA tekler şampiyonluğu bulunan Fransız raket, bu zaferlerin ikisine 2016'da ulaştı.

Roland Garros öncesinde düzenlenen toprak kort turnuvalarından olan Strasbourg Açık'ta bu yılki ilk tekler kupasını kucaklayan 22 yaşındaki Fransız, Wimbledon öncesinde de Mallorca'da bir çim kort turnuvası kazandı.

Garcia, kendi ülkesinde düzenlenen Grand Slam turnuvasında da oldukça büyük bir sükse yaptı. Roland Garros çift kadınlarda vatandaşı Kristina Mladenovic ile mutlu sona ulaşan Garcia, böylece kariyerinde ilk kez bir majör turnuva kazanmanın sevincini yaşadı.

Grand Slam arenasında çiftlerde şampiyonluğu bulunan Garcia'nın teklerdeki karnesi ise o kadar parlak değil. Bugüne kadar tüm majör turnuvalarda tur atlamayı başaran Fransız tenisçi, buna rağmen en fazla üçüncü tura kadar ilerleyebildi.