Serena Williams ile Garbine Muguruza'yı buluşturan Roland Garros finalinden 22. Grand Slam değil, yeni bir şampiyon çıktı. Rakibini 7-5 ve 6-4'lük setler sonunda dize getiren Muguruza, kariyerinin ilk majör turnuva zaferine imza attı.

Oldukça çekişmeli geçen açılış seti karşılıklı kazanılan servislerle başlarken skor avantajını ilk yakalayan Muguruza oldu. Beşinci oyunda servis kıran 4 numaralı seribaşı, sonrasında skoru 4-2'ye getirse de Williams rakibinin avantajını silip skoru 4-4'te dengeledi.

Williams'ın servis kullandığı 11. oyunda yeniden servis kırmayı başaran Muguruza, set için servis attığı oyunda da hata yapmadı. Ele geçirdiği üçüncü set puanında sonuca giden İspanyol tenisçi, ilk seti 7-5'le hanesine yazdırdı.

İki tenisçinin de servis kırarak başladığı ikinci sette de üstünlük Muguruza'daydı. Üçüncü oyunda rakibinin servisini bir kez daha çalan 22 yaşındaki İspanyol, Serena'nın maçta kalmak için servis attığı dokuzuncu oyunda dört maç puanı yakalasa da bu fırsatların hiçbirini kullanamadı. Akabindeki oyunda servislerini bu kez şampiyonluk için kullanan Muguruza, beşinci maç paunında sonuca gitti ve Fransa Açık 2016'nın tek kadınlar şampiyonu oldu.

Bu sonuçla kariyerinde ilk defa bir Grand Slam kupası kaldırmanın sevincini yaşayan dünya 4 numarası, Arantxa Sanchez Vicario'dan sonra bu başarıyı elde eden ilk İspanyol kadın tenisçi olarak da kayıtlara geçti.

Geçtiğimiz yıl Wimbledon finalinde yendiği rakibine bu kez diş geçiremeyen dünya 1 numarası Serena Williams ise Avustralya Açık'taki Angelique Kerber yenilgisinin ardından bir majör turnuvayı daha finalde kaybederek tamamladı. Birleşik Amerikalı tenisçi, Steffi Graf'ın 22 Grand Slamlik rekorunu egale etme hayalini de bir başka turnuvaya bıraktı.

Yunus Dilber/Tenis Dünyası