Wimbledon şampiyonu Andy Murray'nin turnuvada yer almayacağını duyurmasının ardından Toronto Masters'a (Rogers Cup) bir kötü haber de Roger Federer ve Rafael Nadal'dan geldi. İki yıldız tenisçi, dün yaptıkları açıklamalarla 25 Temmuz'da başlayacak olan turnuvadan aflarını istedi.

Kararını resmi Facebook hesabı aracılığıyla kamuoyuyla paylaşan Federer, Wimbledon sonrası dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu belirterek turnuvada yarışamayacak olmasından ötürü duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Roland Garros'tan üçüncü tur maçı öncesinde sol el bileğindeki sakatlık nedeniyle çekildiğini açıklayan ve o tarihten bu yana hiçbir resmi müsabakada yer alamayan Rafael Nadal ise "Bu kalibredeki bir turnuvada oynayabilmek için henüz hazır değilim." diyerek kortlara dönüşünü erteledi.

Murray, Federer ve Nadal'ın çekilmesinin ardından sezonun altıncı Masters organizasyonunda "dört büyükler" olarak tabir edilen isimlerden yalnızca Novak Djokovic kaldı. Aynı zamanda dünya 1 numarası olan Sırp raket, geçtiğimiz yıl Rogers Cup'ta finale yükselmiş fakat Murray'e yenilerek ikincilikte kalmıştı.