Bu yıl Chicago'da düzenlenen organizasyonda Avrupa Takımı Roger Federer, Novak Djokovic, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, David Goffin ve Kyle Edmund'tan oluşurken, Dünya Takımı için Kevin Anderson, John Isner, Diego Schwartzman, Jack Sock, Nick Kyrgios ve Francis Tiafoe korta çıktı.

United Center'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 2018 Laver Cup'ta ilk gün Avrupa Takımı'nın 3-1 üstünlüğüyle geçildi.

İlk gün programında Avrupa Takımı'nda Grigor Dimitrov Francis Taifoe'yi 6-1 6-4, Kyle Edmund Jack Sock'u 6-4 5-7 10/6, David Goffin Diego Schwartzman'ı 6-4 4-6 11/9 ile yenmeyi başardı. Dünya Takımı ise tek galibiyetini çiftler maçında aldı. Kevin Anderson ve Jack Sock ortaklığı, Roger Federer/Novak Djokovic ikilisine karşı geriden gelerek 6-7 6-3 10/6 ile kazanmasını bildi.

Her galibiyete iki puan verilen ikinci gün maçları, galibiyetlerin paylaşılmasıyla tamamlandı. İlk iki maç sonunda Alexander Zverev John Isner'i üç sette, Roger Federer Nick Kyrgios'u iki sette geçerek, Avrupa Takımı'nın 7-1'lik skorla farkı açmasını sağladı.

Gece seansında oynanan maçlarda ise Dünya Takımı geri adım atmayarak tekrar skora ortak oldu. Önce Kevin Anderson, bu yıl Wimbledon finalinde yenildiği Novak Djokovic'i 7-6 5-7 10/6'lık setlerle mağlup ederken, ardından Jack Sock/Nick Kyrgios, Grigor Dimitrov/David Goffin ikilisini 6-3 6-4'le geçti ve skoru 7-5'e getirmeyi başardı.

AVRUPA GERİDEN GELDİ

2018 Laver Cup'ta kazanan takımı belirleyecek ve galibiyetlere üç puan verilen final günü, John Isner/Jack Sock çiftinin, Roger Federer/Alexander Zverev karşısında aldığı galibiyetle açıldı. Çiftler eşleşmesinde üç puanı çıkaran Dünya Takımı, skorda da 8-7 ile öne geçmeyi başardı.

Bu noktadan sonra oynanan Roger Federer-John Isner ve Alexander Zverev-Kevin Anderson maçları ise Avrupa Takımı'nın büyük geri dönüşüne sahne oldu.

Erkekler tenisinin en büyük servisçilerinden Isner karşısında ilk seti kaybeden Ekselansları, ikinci set tiebreak'inde de maç puanı çevirdiği karşılaşmayı 6-7 7-6 10/7'lik skorla kazanmayı başardı.

Turun genç yıldızlarından Zverev ise bir başka ''big serve'' Anderson karşısında pes etmedi. İlk seti tie break'le yitiren Alman raket, takip eden setleri 7-5 ve 10/7 ile kazanınca, Avrupa Takımı 13-8'lik skorla 2018 Laver Cup şampiyonu oldu.

Avrupa Takımı'nın şampiyon unvanını korumasıyla tamamlanan organizasyonu, 93 bini aşkın biletli izleyici de yerinde takip etti.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net