Avustralya Açık tek erkekler ana tablosunda yoluna devam eden tek Avustralyalı raket Nick Kyrgios, iki set öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadığı mücadelede 16 numaralı seri başı Karen Khachanov'u 6-2, 7-6(5), 6-7(6), 6-7(7), 7-6(10-8)'lik beş set sonunda geçerek adını dördüncü tura yazdırdı.

İlk seti nispeten rahat kazandıktan sonra dört tie-break oyunu oynayarak bitirdiği mücadelede Kyrgios, üçüncü ve dördüncü sette maç puanlarından yararlanamasa da 8/7 geriye düştüğü maç tie-break oyunundan galibiyetle ayrıldı.

4 saat 26 dakika süren mücadelede her iki taraf da genel olarak servislerine tutunmayı başarırken, Kyrgios kaydettiği 33 ace 97 puan vuruşuyla kazanan taraf olmayı başardı.

Bunun kariyerinin en iyi galibiyetlerinden biri olduğunu söyleyen Kyrgios, "Oynadığım en çılgınca maçlardan biriydi. Bir ara kaybedeceğimi dahi düşündüm." diye konuştu.

Nick Kyrgios, 2015'ten sonra yeniden Avustralya Açık çeyrek finaline çıkmak için dünya 1 numarası Rafael Nadal ile karşı karşıya gelecek.