Amerika Açık'ta 23 kez Grand Slam şampiyonu Serena Williams'ı 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup eden 20 yaşındaki Naomi Osaka kariyerinin ilk majör zaferine ulaşırken, mücadeleye ABD'li raketin hakem Carlos Ramos ile tartışması damga vurdu.

Mücadele boyunca özellikle forehand tarafında agresif bir oyun sergileyen Naomi Osaka, 6 ace kaydederek ve ilk servisinden %73 ile puan çıkararak etkili bir servis performansı gösterdi.

Japon raket, iki kez servis kırdığı ilk seti 6-2 ile hanesine yazdırırken, ikinci sete Serena Williams'ın hakemle tartışması damga vurdu.

İkinci setin başında, hakem Carlos Ramos, Serena Williams'ın koçu Patrick Mouratouglou'nun ona taktik verdiğini belirterek uyarı cezası verdi. Daha sonra servisini kırdıran Williams, raketini kırdı ve aldığı ikinci uyarı puan cezasına dönüştü.

Bu noktadan sonra Ramos'a taktik almadığını belirten Williams, 3-4 geriye düştükten sonra hakeme "Benim karakterime saldırıyorsun ve bana bir özür borçlusun. Sen bir yalancısın. Yaşadığın sürece benim oynadığım bir kortta hakemlik yapamayacaksın. Bir puanımı çaldın ve bu yüzden bir hırsızsın." ifadelerini kullandı.

Bu konuşması nedeniyle bir oyun cezası alan Williams 3-5 geriye düştü ve mücadeleden 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla ülkesinin Açık Dönem'deki ilk Grand Slam tekler şampiyonu olmayı başaran Osaka, aynı zamanda bu yıl kariyerinin ilk Grand Slam zaferini kazanan üçüncü kadın raket olmayı da başardı.