Dünya 1 numarası Djokovic zorlu kurasına rağmen yoluna emin adımlarla devam ediyor. Üçüncü tur maçında Denis Shapovalov önünde bir ara zorlanmasına rağmen maçı 6-3, 6-4, 4-6 ve 6-0'lık setlerle 2 saat 25 dakikada noktalayan Nole, bu galibiyetle birlikte turnuva sonunda da 1 numarada kalmayı garantiledi.

Setlerde 2-0 önde olduğu mücadelenin üçüncü setinde gün ışığı yeterli olmasına rağmen kort ışıklarının açılmasına sinirlenen ve rahat götürdüğü maçta konsantrasyonunu kaybederek seti kaybeden Novak, bir sonraki sette ise rakibine oyun dahi vermedi ve ilk kez karşılaştığı rakibinin turnuva yolculuğuna nokta koydu.

Maçta Djokovic'ten fazla sayıda winner üreten Shapovalov (21-16) yaptığı 57 basit hata ile adeta Djokovic'in ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Maçtan sonra verdiği röportajda rakibini öven ve gelecekte çok başarılı işler yapacağının altını çizen dünya 1 numarası üçüncü sette kort ışıkları ile ilgili yaşadığı problem ile ilgili gelen soruya "Gün ışığı yeterliydi ve ışıkların açılmasına gerek yoktu, herkes kortu rahat bir şekilde görebiliyordu, bu yüzden bana mantıksız geldi" açıklamasını yaptı.

Sırp raket bir sonraki turda Daniil Medvedev ile mücadele edecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net