Sezonun ilk Grand Slam'inde ne yapacağı merakla beklenen Djokovic, turnuvadaki ilk maçında adeta ter attı. Sakatlığının etkilerini yavaş yavaş attığı gözlenen dünya eski 1 numarası 1 saat 52 dakika sonunda bir üst tura yükselen taraf olmayı başardı.

Servis kırma puanı göstermediği ilk seti 23 dakikada 6-1, üç kez servis kırdığı ikinci seti ise 6-2 ile noktalayan Nole, servis kırmada çok zorlandığı son seti ise (1/11) 6-4 kazanarak karşılaşmaya nokta koydu.

Avustralya Açık'ta toplam 6 şampiyonluğu bulunan Sırp yıldız, 2017 Wimbledon'dan sonra çıktığı ilk resmi maçından galip ayrılırken, Donald Young ise bu sene de turnuvaya ilk turda veda etmek zorunda kaldı.

Uzun süren sakatlığının ardından kortlara galibiyetle döndüğü için son derece mutlu olduğunu belirten dünya 14 numarası "Üç hafta önce oynayıp oynayamayacağım belli değilken şimdi böyle bir galibiyet almak sevindirici, sakatlığımı maç boyu hissetmedim ve bu benim için harika haber" ifadelerini kullandı.

Geçen sene turnuvaya 2.turda veda eden Nole, bu sene aynı turda Gael Monfils ile karşılaşacak.


-WAWRINKA GALİBİYETLE DÖNDÜ

Djokovic gibi geçen sezonun ikinci yarısında sakatlıklarla uğraşan ve Avustralya Açık'a da soru işaretleri ile gelen Wawrinka, ilk tur maçında Berankis karşısında set kaybetmesine rağmen tur atlamayı başardı ve 6 ay aradan sonra kortlara galibiyetle döndü.

Servisini kırdırarak maça başlasa da çabuk toparlanan ve ilk seti 6-3 hanesine yazdıran İsviçreli raket, ikinci seti de tek break avantajı ile 6-4 kazandı. Üçüncü sette ilk servis yüzdesi %44'e kadar düşen ve kort hakimiyetini kaybeden 2014 şampiyonu seti 6-2 kaybetse de rakibinin geri dönüşüne imkan vermedi ve son seti tie-breakle hanesine yazdırarak adını bir kez daha Avustralya Açık 2.turuna yazdırdı.

Daha önce hiç ilk turda mağlup olmadığı turnuvada bir kez daha 2.tur gören dünya 8 numarası maçı 36 winner ile tamamlarken, Berankis'in 59 winnerı ise galibiyet için yeterli olmadı.

Kortta zaman zaman sakatlığının etkisini hissettiği gözlenen 3 Grand Slam şampiyonu, maçın ardından yaptığı konuşmasında "Hala hafif acı duyuyorum ama genel olarak iyi durumdayım ve doğru yolda olduğumu hissediyorum" diyerek ileriki turlar için umutlu olduğunun altını çizdi.

İsviçreli tenisçi 2.turda Jeremy Chardy'i mağlup eden ABD'li Tennys Sandgren ile mücadele edecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net