1999 doğumlu Berfu Cengiz ve 2001 doğumlu Baran Cengiz, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz’ın da katıldığı imza töreniyle, kendilerini üç yıllığına TED Tenis Kulübü’ne bağlayan sözleşmeleri imzaladılar.

TED Tenis Kulübü ile üç yıllığına anlaşan 18 yaşındaki Berfu Cengiz, Mısır ve Bosna Hersek’te olmak üzere ITF 15K seviyesinde iki tekler şampiyonluğuna sahip. Çiftlerde ise İstanbul’da, Bosna Hersek’te ve Lübnan’da yine 15K seviyesinde üç kupa kazanan Berfu, dünya sıralamasında 515. basamakta yer alıyor.

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz, görev süreleri boyunca İstanbul’un çeşitli bölgelerinden ve Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden birçok genç yeteneğe kulübün kapılarını açtıklarını belirtirken, Berfu ve Baran’ı da sporcuları olarak bünyelerine katmaktan son derece memnun olduklarını dile getirdi. Tınaz, önümüzdeki süreçte kulüp olarak önemli planları olduğuna dikkat çekerek, ‘’Bünyemizdeki kaliteli antrenör ve uzmanlarımıza yurtdışından da takviye ve destek sağlayacağız. Ortaya ortaklaşa bir plan çıkarıp bunu uygulamaya başlayacağız. Bu çalışmalarımız hem kulübümüz hem Türk tenisi hem de Berfu ve Baran için büyük katkı sağlayacak’’ dedi.

‘’HEDEFİMİZ İLK 100’’

Sporcuların babası ve antrenörü Hakan Cengiz, öncelikli olarak TED Tenis Kulübü’nün Berfu ve Baran için çok önemli bir imkan olacağının üzerinde durdu. Kendi ekiplerine ek olarak kulüpteki tecrübeli antrenörlerin de desteğiyle önemli bir gelişim göstereceklerini belirten Cengiz, hem Berfu hem de Baran için 2018’de farklı farklı hedeflere sahip olduklarını dile getirirken, ‘’TED ile birlikte umarız ilk 100’e gireceğiz. Berfu fiziksel gelişimini tamamlarsa iki yıl içinde ilk 100’de yer alabileceğimizi düşünüyoruz. Baran için de bir sakatlıkla ya da aksilikle karşılaşmazsak junior’da ilk 20 hedefimiz var’’ şeklinde konuştu.

Kendisini üç yıllığına TED Tenis kulübüne bağlayan imzayı atan Berfu Cengiz ise; ‘’2018 benim için çok önemli bir yıl olacak. Sıralamada yükselmek istiyorum. Bu sebeple 25 ve 60K ağırlıklı turnuvalar oynama niyetimiz var. Sıralamada yükselip Grand Slam elemelerinde oynamak istiyorum. Kulüpte çok pozitif bir ortam var. Bu ortamdan çok memnunum. Pozitif bir çalışma ortamı hedeflerimizi gerçekleştirmek için de çok önemli’’ diyerek, TED bünyesine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Berfu Cengiz, Ekim ayı içerisinde TED Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı Cumhuriyet Kızları ITF 25K turnuvasında partneri Pemra Özgen ile birlikte çiftlerde yarı final oynama başarısı göstermişti.

(Emre Başoğlu / Tenisdunyasi.net)