2016'da sakatlıklarla boğuşan ve geçtiğimiz yıl 5 ay kortlardan uzak kalan İsviçreli Belinda Bencic, geçtiğimiz yılın finalisti Venus Williams'ı ilk turda 6-3, 7-5'lik setlerle mağlup etti.

Rakibine karşı daha önce oynadığı 4 maçta set dahi alamayan dünya 76 numarası Bencic, ilk setin yedinci oyununda servis kırarak eline geçirdiği avantajı, Rod Laver Arena'nın çatısının kapatıldığı yarım saatlik yağmur arasından sonra 4 servis kırma puanı çevirerek kaybetmedi ve birinci seti 6-3 ile hanesine yazdırdı.

İkinci setin ilk dört oyununda raketler birbirinin servislerini kırarken, arkasından gelen düelloyu kazanan, 11. oyunda servis kıran Belinda Bencic oldu ve 1 saat 55 dakika sonunda ikinci tura yükseldi.

İlk 300'ün dışına çıktığı geçtiğimiz yılın sonunda üst üste 2 ITF, 2 de WTA 125k turnuvası kazanarak tura dönen ve bu yıla Hopman Kupası'nda başlayan 20 yaşındaki raket, karşılaşma boyunca 32 puan vuruşu kaydetmeyi başardı.

Venus'e karşı oynarken kortta akıllı kararlar vermek gerektiğini vurgulayan Bencic, "Oyununuzun sınırlarını zorlayarak elinizde olan her şeyi vermelisiniz. Bugün bunu yapmaya çalıştım." diye konuştu.

Belinda Bencic Luksika Kumkhum - Johanna Larsson eşleşmesinin galibini beklerken, geçtiğimiz yıl finalde kardeşi Serena Williams'a mağlup olan Venus Williams ise turnuvaya erken veda etti. Böylelikle 1997'den bu yana ilk defa Williams kardeşlerden herhangi biri Avustralya Açık ikinci turu görememiş oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net