Tenisçilerden gelen itirazlar nedeniyle düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda soru işaretleri olan Amerika Açık'ın, New York Valisi Andrew Cuomo'nun yeşil ışık yakmasıyla bu yılki turnuvanın 31 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

Amerika Açık'ın düzenlendiği Flushing Meadows, normalde Cincinnati'de düzenlenen Western & Southern Open'a da ev sahipliği yapacak.

Seyircisiz düzenlenecek olan turnuvaya katılacak raketlerin beraber seyahat edebileceği kişi sayısı gibi şehirdeki hareketlilikleri de sınırlandırılacak. Yayıncı kuruluş dışındaki medya mensuplarının da kortlara erişimi olmayacak.

Erkekler ve kadınlarda tekler ve çiftler kategorilerinin düzenleneceği turnuvada tekler kategorileri 128'lik ana tablolarını korurken, çiftler kategorilerinde ana tabloda 64 tandem yerine 32 tandem yer alacak. Eleme turnuvası ve karışık çiftler kategorisi ise oynanmayacak.

Sağlık tedbirleri kapsamında ise turnuvada yer alacak herkese haftada birkaç defa test uygulanacağı, kortlarda uygulanan testlerin pozitif çıkması halinde oyuncunun turnuvadan çekilmiş kabul edilip karantinaya alınacağı açıklandı.