Türk tenisinin ve ITF turun köklü organizasyonlarından, bu yıl 18. kez düzenlenen Cumhuriyet Kızları finalinde, Rumen Raluca Georgiana Serban ve Sırp Nina Stojanovic karşı karşıya geldi.

Turnuvanın 6 numaralı seribaşı Stojanovic karşısında ilk oyunla birlikte korta ağırlığını koyan 21 yaşındaki Serban, açılış setini 6-2, daha çekişmeli geçen ikinci seti ise 1 break geriden gelerek 7-5'le kazandı ve şampiyonluğa uzandı.

Mücadelede sadece 1 ace bulsa da, ilk servislerinden yüzde 76, ikinci servislerinden ise yüzde 63 gibi yüksek yüzdelerle puan çıkaran Rumen raket, maçı 1 saat 39 dakikada noktaladı.

SEZONUN ÜÇÜNCÜ KUPASI

Cumhuriyet Kızları ITF turnuvasında seribaşı olmadan mücadele veren Raluca Serban, finale gelene kadar sırasıyla Mina Hodzic, Rebecca Sramkova, Ana Vrljic ve Lina Gjorcheska'yı da mağlup etmeyi başardı.

Kendisi adına 2018'in üçüncü tekler şampiyonluğunu TED Spor Kulübü kortlarında kazanan Raluca Georgiana Serban, aynı zamanda ITF 25K seviyesinde ikinci kez ipi göğüslemiş oldu.

Final mücadelesinin ardından düzenlenen seremonide, sporculara ödüllerini turnuvanın sponsoru olan Melis Yafe'nin kızları Vanessa Su Söğüt ve Larissa Aksel verirken; TED Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, turnuvanın supervisor'u Jonas Dagys, hakem şefi Ahmet Sert ve final maçının hakemi Osman Yaman'a plaket takdim etti.