Sezona etkileyici bir giriş yapan, Roma'da Djokovic'i, Montreal'de de Federer'i mağlup ederek şampiyonluk yaşayan Alman tenisçi Zverev için sezonun ikinci bölümü adeta kabus gibi geçiyor. Montreal zaferinden sonra sadece Çin Açık tenis turnuvasında yarı final görebilen genç raket Paris'e de ilk turda veda ederek kötü gidişini devam ettirdi.

İlk seti bir break avantajı ile 6-3 kazanan Zverev, sonraki setlerde adeta korttan kayboldu. Servis kırma puanı dahi göremediği diğer setleri 6-2 kaybeden dünya 4 numarası turnuvaya erkenden havlu atmak zorunda kaldı.

Bu sene Avustralya Açık ilk turunda da mücadele ettiği Robin Haase karşısında daha önceki iki maçlarında da yenilmeyen Zverev, Paris Masters'ta Hollandalı'ya karşı da kariyerindeki ilk mağlubiyetini almış oldu.

20 yaşındaki Alexander Zverev bu sene Montpellier, Munich, Roma Masters, Citi Açık ve Rogers Cup'ta mutlu sona ulaşırken, sezonun kendi adına en flaş galibiyetini alan Robin Haase ise Dubai, Gstaad ve Rogers Cup'ta yarı final görebilmişti.

Robin Haase bir sonraki turda Del Potro/Joao Sousa galibi ile oynayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net