Teniste 2016 sezonunun sonuna yaklaşılırken tek erkeklerde yılı kimin 1 numarada kapatacağı belirsizliğini koruyor. Dünya klasmanında sırasıyla 1 ve 2 numarada bulunan Novak Djokovic ve Andy Murray'i sezonun kalan kısmında amansız bir zirve yarışı bekliyor.

Asya turnesinden hem Çin Açık hem de Şanghay Masters'ı kazanarak dönen ve oynadığı son 10 maçta tek bir set dahi kaybetmeyen Murray, halihazırda Djokovic'in 2415 puan gerisinde olsa da bu farkı kapatmak için ciddi bir şansa şahip. Zira Nole'nin yıl sonuna dek koruması gereken puan miktarı, Muzza'ya oranla bir hayli fazla.

Geçtiğimiz sezon Paris Masters ve ATP Dünya Turu Finalleri'nde mutlu sona ulaşan Djokovic'in önünde koruması gereken 2300 puan bulunurken aynı turnuvalarda Murray'nin savunacağı puanlar yalnızca 800'le sınırlı olacak. Üstelik İskoç tenisçinin kalan kısıtlı sürede Nole'ye göre bir turnuva fazladan oynayacak olması (Viyana Açık), aradaki makasın kapanma ihtimalini daha da güçlendiriyor.

Üç kez Grand Slam şampiyonu Murray, klasman liderliğine en çok yaklaştığı bu sürecin sonunda zirveyi ele geçirirse ATP tarihinin 26. farklı 1 numarası olacak. Mevcut lider Djokovic ise koltuğunu koruduğu takdirde zirvede tamamladığı beşinci sezonunu kutlayacak.

Yunus Dilber