Sezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon'da büyük sürpriz. Bu turnuvayı 8 kez kazanan geçen senenin şampiyonu İsviçreli Roger Federer, daha önceki 4 karşılaşmalarında set dahi vermediği Güney Afrikalı rakibi Kevin Anderson'a setlerde 2-0 önde olmasına rağmen 2-6, 6-7, 7-5, 6-4 ve 13-11'lik setlerle yenilerek turnuvadan elendi. Anderson kariyerinin ilk Wimbledon yarı finaline adını yazdırırken Federer ise 2011 yılından sonra bir kez daha Wimbledon'da 2-0 önde olduğu bir maçtan kortu boynu bükük terketti.

Bilhassa ilk sette çok rahat gözüken ve servislerinden %92 ile puan çıkartan Federer seti 6-2 aldıktan sonra ikinci seti de tie-break ile hanesine yazdırdı ve setlerde 1 saat 20 dakika sonunda 2-0 öne geçmeyi başardı.

Herkes Federer'in çok rahat bir şekilde yarı finale uzanacağını düşünürken Kevin Anderson üçüncü setle birlikte oyununu üst noktalara taşımayı başardı. Setin 10.oyununda maç puanı çeviren Güney Afrikalı raket devamında İsviçreli'nin servisi kırdı ve hem Federer'e turnuvadaki ilk set kaybını yaşattı hem de ona karşı kariyerindeki ilk setini kazanmış oldu.

Dördüncü sette de ritmini devam ettiren 32 yaşındaki isim bu seti de 6-4 kazanarak maçı final setine götürmeyi başardı.

30 yaşını devirmiş iki ismin beşinci sete giden maçında her iki isim de ilk 22 oyunda hata yapmazken 23.oyunda Federer'in servisini kıran dünya 8 numarası sonrasında kendi servisinde maça nokta koyarak final setini 13-11 maçı da 3-2 kazanarak kariyerinin ilk Wimbledon yarı finaline yükselmeyi başardı.

2011 yılında Tsonga'ya karşı da yine bu kortlarda 2-0 önde olduğu maçı kaybeden Federer 8 yıl sonra tekrar aynı hüznü yaşarken, geçen senenin Amerika Açık finalisti Anderson ise tarihi bir zafere imza attığı maç sonrasında kariyerinin ikinci slam yarı finaline uzandı.

Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında sonuç ile ilgili düşünceleri sorulan 20 Grand Slam şampiyonu "Maçın kontrolünü ne zaman kaybettim bilmiyorum, belki maç puanında belki sonrasında bunu kestirmek güç ama Anderson bugün hakeden taraftı ve bu performansı beni şaşırtmadı" dedi. Hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadığı sorulan ekselansları "Burada yarım kalan bir işim olduğunu düşünmüyorum, geçmişte çok şey başardım tek amacım seneye yeniden burada olabilmek" sözleri ile toplantıyı noktaladı.

Kariyerinin en özel galibiyetini elde eden 32 yaşındaki Anderson ise "Servislerimde iyi hissediyordum ve ilk setten sonra bilhassa iyi oynadığımı düşünüyor ve şans yakalayacağımı biliyordum, Federer ile bu kortta oynamak çok özel ve ona karşı ilk galibiyetimi böyle aldığım için de çok mutluyum" dedi.

Dünya 8 numarası yarı finalde Milos Raonic'i mağlup eden John Isner ile karşı karşıya gelecek.


(Eren Andaç / Tenisdunyasi.net)