Çin'in Shenzen kentinde devam eden WTA Finalleri'nde turnuvadan çekilen Naomi Osaka yerine gruplara dahil olan Kiki Bertens, dünya 1 numarası Ashleigh Barty'yi 3-6, 6-3, 6-4'lük üç sette mağlup etti.

Kırmızı Grup'ta Petra Kvitova'yı yenerek WTA Finalleri'ne başlayan Avustralya Açık şampiyonu Osaka, sağ omzundaki sakatlıktan dolayı yıl sonu turnuvasından çekildiğini duyurmuştu.

Toray Pan Pasifik Açık ve Çin Açık şampiyonluklarıyla Shenzen'e gelen Japon raket yılı 11 maçlık bir galibiyet serisiyle bitirmiş oldu.

Dünya 10 numarası Kiki Bertens ise birinci yedek olarak dahil olduğu turnuvada Ash Barty'yi altıncı karşılaşmalarında ilk kez mağlup etmeyi başardı.

Hollandalı raket iki saati aşan karşılaşma boyunca 41 puan vuruşu kaydederken, %47'lik bir oranla çok kötü ilk servis kullanan dünya 1 numarası yenilmekten kurtulamadı.

Bertens maç sonunda, "Karşılaşma ilerledikçe daha iyi hissetmeye başladım. Kortta daha iyi hareket edebiliyordum. Daha agresif oynamaya ve fileye gelmeye başladım." diye konuştu.

Kiki Bertens Kırmızı Grup'taki diğer maçında İsviçreli Belinda Bencic ile karşı karşıya gelecek.