Büyükler Türkiye Şampiyonası’da bugün, erkeklerde hem de kadınlarda 1 ve 2 numaralı seribaşı raketler korta indi. Tekler ve çiftler ana tablolarında toplam 16 karşılaşmanın oynandığı günde favoriler yola devam etti.

Erkekler tablosunun 1 numarası Altuğ Çelikbilek, turnuvadaki üçüncü karşılaşmasında da set kaybetmeden tur atlamayı başarırken, Emir Şendoğan karşısında sadece tek oyun yitirerek 6-0 6-1 ile galip geldi. 2 numaralı seribaşı Sarp Ağabigün ise Fahri Berk İlkel’i zorlu bir mücadelenin ardından geriden gelerek 1-6 6-2 6-3 ile geçmeyi başardı.

Kadınlarda son şampiyon Pemra Özgen, ilk iki maçını double bagel ile kazandığı organizasonda ilk kez Deniz Çömlek karşısında oyun kaybetti. 1 numaralı seribaşı, karşılaşmayı 6-4 6-0’lık set sonuçlarıyla hanesine yazdırarak yoluna devam etti. Kadınlar ana tablosunun alt bölümünde ise Melis Sezer, 6-3 7-5 ile Beyda Baykal’ı safdışı bıraktı. Kadınlardaki bir diğer favori raket İpek Öz de günü galibiyetle kapattı. Öz, Melis Ayda Uyar’ı oyun kaybetmeden geçmeyi başardı.

Teklerde 1 ve 2 numaralı seribaşları olan Altuğ Çelikbilek ve Sarp Ağabigün’ün kurduğu ortaklık, çift erkeklerde set kaybetmeden yoluna devam ediyor. Çift kadınlarda da İpek Öz/Melis Sezer ikilisi yine set kaybetmeden tur atlamayı sürdürüyor.

Büyükler Türkiye Şampiynası’nda yarı finaller:

Altuğ Çelikbilek-Mustafa Erdoğan
Sarp Ağabigün-Cengiz Aksu

Pemra Özgen-Başak Akbaş
İpek Öz-Melis Sezer

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)