Caroline Wozniacki, dünya 36 numarası Petra Martic ile kozlarını paylaştığı ikinci tur maçında 7-5 ve 6-3'lük setlerle net bir galibiyetin altına imza attı.

Pekin'de korta çıktığı ilk maçta da İsviçreli Belinda Bencic önünde rahat bir galibiyet alan turnuva 2 numarası Wozniacki, çeyrek final yolunda Wuhan finalisti Anett Kontaveit'in rakibi oldu.

Bu galibiyetle Hırvat Martic karşısında korta çıktığı beşinci maçı da kazanan ve aynı zamanda rakibine karşı set kaybetmeme serisini (10-0) sürdüren Caro, maçın ardından yaptığı açıklamada Martic karşısında en zorlandığı maçı oynadığını belirtti. ''Petra'nın çok iyi performans sergilediğini düşünüyorum'' diyen Wozniacki, sözlerine ''Çok zorlu bir maçtı. Maç boyunca odaklanmamı sürekli tutmaya çalıştım. Çok fazla koşup, vuruş çeşitliliğini artırarak oyunu karıştırmayı denedim. Doğru ana geldiğimi hissettiğimde ise puanları bitirecek vuruşlara gittim'' şeklinde devam etti.

Caroline Wozniacki, dominant bir giriş yaptığı Çin Açık'ta yarı final oynamayı başarırsa, Singapur'da düzenlenecek WTA Finalleri'ne katılmayı garantileyecek.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net