Turnuvanın dokuzuncu günü Andy Murray ve Novak Djokovic’in vedasına sahne oldu. Merkez kortta günün ilk maçında Amerikalı Sam Querrey ve 1 numaralı seri başı Andy Murray karşı karşıya geldi. İlk sete hızlı başlayan ve ikinci oyunda servis kıran Murray, bu avantajını set sonuna kadar devam ettirdi ve birinci seti 6-3 ile hanesine yazdırdı.

Sam Querrey ise ikinci setin onuncu oyununda kırdığı servisle sete 6-4 ile noktayı koydu. Tie-break’e giden üçüncü seti kazanarak setlerde 2-1 önde geçen Murray bundan sonraki iki sette yalnızca birer oyun kazanabildi ve turnuvaya veda etti. Maçta ikinci servislerinden yalnızca %40 ile puan bulabilen Murray, rakibinin 70 puan vuruşuna cevap veremedi.

Sam Querrey bu sonuçla 2009 Wimbledon’da finale yükselen Andy Roddick’ten sonra bir Grand Slam’de yarı final gören ilk Amerikalı erkek tenisçi oldu.
Dünya 28 numarası yarı finalde Marin Cilic ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan Novak Djokovic, Tomas Berdych’le karşılaştığı çeyrek final mücadelesini sağ bileğindeki sakatlık nedeniyle tamamlayamadı.
2010’da burada final gören Çek tenisçi 7-6(2) kazandığı ilk setin ardından ikinci sette 2-0 öndeyken rakibinin çekilmesiyle yarı finalde Federer’in rakibi oldu.



FEDERER SORUNSUZ
İsviçreli yıldız, çeyrek final mücadelesinde Milos Raonic’i üç sette geçti. Birinci servisinden %90 ile puan çıkaran dünya 5 numarası, rakibini 6-4, 6-2, 7-6(4)’lük setlerle geçerek yarı finale yükseldi.

Federer böylece 2009 Roland Garros’tan bu yana ilk defa Nadal, Djokovic veya Murray’nin olmadığı bir Grand Slam yarı finaline yükselmiş oldu. 35 yaşındaki Federer, 1974’te 40 yaşındayken Wimbledon yarı finaline yükselen Ken Rosewall’dan bu yana bunu başaran en yaşlı tenisçi oldu. Kariyerinin 12. Wimbledon yarı finaline yükselen Federer, burada sekizinci kez mutlu sona ulaşarak yedi Wimbledon şampiyonluğu olan Pete Sampras’ı geçmek istiyor.

MULLER’IN RÜYASI SONA ERDİ
Rafael Nadal’ı epik bir maç sonunda yenerek çeyrek finale yükselen Lüksemburg’lu Gilles Muller’in yürüyüşü sona erdi. 2008 Amerika Açık’tan sonra kariyerinin ikinci Grand Slam çeyrek finaline yükselen Muller, Hırvat Marin Cilic’e beş sette mağlup olarak turnuvaya veda etti.

2014’te Amerika Açık’ta şampiyonluğa ulaşmayı başaran dünya 6 numarası maçı 33 ace ve 74 winner ile tamamladı. Maçı 3-6, 7-6(6), 7-5, 5-7,6-1’lik setlerle noktalayan Cilic 11. denemesinde ilk Wimbledon yarı finaline ulaştı. Hırvat raketin yarı finaldeki rakibiyse dünya 1 numarası Andy Murray’i geçen Amerikalı Sam Querrey oldu.


(Yavuz Yavuz-www.tenisdunyasi.net)