Etiler Saray Muhallebicisi’nde gerçekleştirilen toplantıya Wimbledon şampiyonu başarılı tenisçinin yanı sıra Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, TTF Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Akgül ve Yankı’nın antrenörü Nika Kakulia katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TTF Başkanı Durmuş, Türk tenis tarihinde bir ilkin yaşandığını vurgulayarak “TTF olarak yıllardır sistemin başarı getireceğini savunduk. Bakanlığımızla, kulüplerimizle, antrenörlerimizle, sporcularımızla ve onların aileleriyle bir sistem geliştirip dünyada var olmaya çalıştık. Yankı özelinde bugün bunu anlatma şansı bulduk. Yankı tenisin en büyük turnuvasında şampiyon olarak ülkemizi gururlandırdı. Projelerimizin sonuç vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Yankı ve diğer sporcularımızın başarıları geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Yankı umarım teklerde de bu şampiyonluğu yaşayacak. Biz de sorumluluklarımızın farkında olarak hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yankı’nın yılın devamında 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda yer alan ilk Türk tenisçi olacağını ve genç tenisçinin ayrıca sezonun son grand slam turnuvası olan Amerika Açık’ta da korta çıkacağını vurgulayan Cengiz Durmuş, federasyon olarak aşama aşama ilerlediklerini belirterek sözü genç tenisçiye bıraktı.

Tenis geçmişini özetleyerek başladığı konuşmasında bir Hırvat bir de Koreli oyuncu ile konuşsa da onların sakatlıkları nedeniyle Fin Otto Virtanen ile beraber korta çıktığını söyleyen 17 yaşındaki Yankı Erel, “Wimbledon öncesinde Virtanen ile kötü bir mağlubiyet yaşamıştık ama Londra’ya çok önemli bir galibiyetle başladık. Sonra ikinci turda iki maç puanı çevirerek yolumuza devam ettik. Çeyrek finaldeki galibiyetimiz sonrasında şampiyon olacağımıza inandık. Hafta boyunca kaptanlık yapmam gerekti ve bunu da en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Kupayı Türkiye’ye getirdiğim için çok mutluyum.” yorumunu yaptı.

Yankı’nın antrenörlüğünü yapan Nika Kakulia ise “Yankı şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Elbette benim için çok büyük bir gurur. Turnuva boyunca çok heyecanlıydık. Buraya ulaşabilmek için büyük fedakarlıklar yaptık. Zor maçlar oynadık. Ben hep yanında olsam da asıl zorlu görev korta çıkan Yankı’daydı. Onu yürekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

İki hafta boyunca turnuvayı yerinde takip eden TTF Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Akgül ise “Yankı’nın başarısı bizim için çok önemli. Bu süreçte Yankı her gün korta çıkarken biz de saha dışında büyük bir heyecan yaşadık. Bizi gururlandırdığı için oyuncumuza teşekkür ediyorum.” dedi.

TTF Basın Bülteni