Wimbledon 2017 tek kadınlarda şampiyon Amerikalı efsane Venus Williams’ı geçen Garbiñe Muguruza oldu. İspanyol tenisçi 2015’ten sonra geri döndüğü Wimbledon finalinde Londra'da altıncı şampiyonluğunu arayan Venus Williams’ı iki sette geçerek ilk Venus Rosewater kupasına uzandı.

Başa baş başlayan birinci setin ilk dokuz oyununda servis oyunları paylaşılırken, kendi servisinde iki set puanı kurtardığı dokuzuncu oyundan hemen sonra Venus Williams’ın servisini kıran 14 numaralı seri başı Muguruza seti 7-5 hanesine yazdırdı.

Servis kırdığı ilk setin onuncu oyunundan itibaren rakibine oyun vermeyen Muguruza ikinci seti de 6-0 kazanarak 1 saat 17 dakika süren mücadeleyi noktaladı ve kupaya uzandı.
Etkili servisler bulan ve ilk servisinden 77% ile puan çıkaran İspanyol, rakibinin servis oyunundaki puanların da neredeyse yarısını (47%) kazandı. Bu şampiyonlukla 2015’te Serena Williams’a yenildiği finalin ardından ikinci denemesinde şampiyonluğa ulaşan Muguruza, 1994’te bu başarıyı elde eden Conchita Martinez’den sonra Wimbledon şampiyonluğuna ulaşan ilk İspanyol oldu. Finalden önce oynadığı son altı sette servisini kırdırmayan yetenekli tenisçi Venus Williams'a da servis kırma izni vermedi. Turnuva boyunca tek set yitiren Muguruza, oynadığı yedi maçta rakiplerine sadece 44 oyun bıraktı. 

Finalde Serena Williams’ı yendiği 2016 Fransa Açık’tan sonra ikinci Grand Slam şampiyonluğunu elde eden dünya 15 numarası, Grand Slam finallerinde Williams kardeşleri yenmeyi başaran ilk oyuncu olarak tarihe geçti. 

Muguruza önümüzdeki hafta klasmanın 5. basamağına yükselecek. Wimbledon 1994’te, 37 yaşındayken finale yükselen Martina Navratilova’yla aynı yaşta olup, ondan sonra Wimbledon tek kadınlar finalinde mücadele eden en yaşlı tenisçi olan Venus Williams ise Navratilova’yla aynı kaderi paylaşmaktan kurtulamadı.

(Yavuz Yavuz -tenisdunyasi.net)