Üst üste üçüncü kez beşinci maça kalan Fed Cup finalinin son gününde 2 maç kazanan CoCo Vandeweghe, ABD'ye 18. şampiyonluğu getirdi. İlk gün oynanan iki maçta galibiyetlerin paylaşıldığı mücadelede Pazar günü gerçekleşen iki tekler ve bir çiftler karşılaşması sonunda, ilk Fed Cup finalini gören Belarus'a 3-2 üstünlük sağlayan ABD şampiyonluğa ulaştı.

Günün ilk mücadelesinde Belarus 1 numarası Aryna Sabalenka'yı 7-6(5), 6-1 ile geçen bu yılın Amerika Açık yarı finalisti CoCo Vandeweghe takımına üstünlüğü getirdi.

Günün ikinci mücadelesindeyse Amerika Açık'ın sürpriz şampiyonu Sloane Stephens, Aliaksandra Sasnovich'e mağlup olmaktan kurtulamadı. İlk seti 6-4 ile hanesine yazdıran Stephens, ikinci seti 6-1 kaybetti. Final setinde 5-2 geriden gelen Sasnovich, 29 puan vuruşu kaydettiği mücadele sonunda seriye eşitlik getirdi. Karşılaşmada 48 basit hata yapan Stephens ise bu sonuçla Amerika Açık şampiyonluğundan sonra çıktığı 6. mücadeleden de yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

Fed Cup şampiyonunu belirleyecek çiftler mücadelesinde Aryna Sabalenka ve Aliaksandra Sasnovich'i 6-3, 7-6(3)^lük setlerle mağlup eden CoCo Vandeweghe ve Shelby Rodgers ABD'ye 2000'den bu yana ilk şampiyonluğu getirdi.

Vandeweghe ise bu yıl ABD adına çıktığı 6 tekler ve iki çiftler mücadelesinden de galip ayrılarak 2017 Fed Cup'ı namağlup tamamladı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net