Genç yaşta elde ettiği başarılı sonuçlarla bir dönem kadın tenisinin en çok gelecek vaat eden isimleri arasında gösterilen Nicole Vaidisova, aktif tenis yaşamını noktaladı. Çek tenisçi, tenisi bırakma kararını resmi Instagram hesabı aracılığıyla yayımladığı bir bildiriyle duyurdu.

Son iki yılda geçirdiği sakatlıkların artık katlanılmaz bir boyuta ulaştığını ifade eden Vaidisova, son dönemlerde kortlardan daha çok hastanelerde vakit geçirdiğini belirtti. 27 yaşındaki tenisçi, hayatında bir bölümü kapattığını söylerken kariyeri boyunca kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

İlk defa 2010 yılında emeklilik kararı alan Vaidisova, dört yıl sonra fikrini değiştirip kortlara geri dönmüştü. Döndükten sonra bir türlü eski ritmini yakalayamayan Çek raket, son açıklanan WTA klasmanında 427. sırada yer almıştı.

Kariyerinde altı tekler şampiyonluğu bulunan Vadisiova'nın Grand Slam turnuvalarındaki en iyi dereceleri ise 2006 yılında Roland Garros ve 2007 yılında da Avustralya Açık'ta oynadığı yarı finallerle gelmişti. Çek tenisçi, 2007 yılında dünya sıralamasında 7 numaraya çıkmıştı.