'Toprağın Kralı' Rafael Nadal, çok etkili bir oyun sergilediği Fransa Açık finalinde dünya 1 numarası Novak Djokovic'i 6-0, 6-2, 7-5'lik üç sette mağlup ederek kariyerinin 13. Roland Garros şampiyonluğuna ulaştı.

İlk iki seti Djokovic ve Nadal arasında oynanan 56 maç arasındaki en tek taraflı sekansa sahne olan maçta Sırp raket özellikle ilk servisinde çok sorun yaşadı.

Djokovic üçüncü sette oyunun daha içinde bir görüntü vermesine karşın bu seti kazanması için yeterli olmadı ve İspanyol raket oynadığı 7 maçta set vermeden Fransa Açık şampiyonluğuna ulaştı.

Novak Djokovic ilk servislerinin yalnızca yarısından (33/66) puan çıkarabilirken, rakibinin 14 basit hatasına karşılık hanesine toplam 52 basit hata yazdırdı.

Djokovic böylelikle bu yıl çıktığı 39. maçta ikinci kez mağlup oldu. Bu mağlubiyetlerin ilki Amerika Açık'tan diskalifiye edilmesiyle geldiği için dünya 1 numarası bu yıl tamamlanan maçlarda ilk kez yenilmiş oldu.

Rafael Nadal ise rakibinin servis problemini etkili bir şekilde avantaja çevirerek servis karşıladığı oyunlarda puanların yarısını (%51) kazandı ve Djokovic'in servisini 7 kez kırdı.

PARİS'TE 13, TOPLAMDA 20

Rafael Nadal böylelikle Fransa Açık'taki 100. maç galibiyetini aldı ve Silahşörler Kupası'nı 13. kez kaldırarak bir turnuvayı en fazla kez kazanan tenisçi oldu.

Maç sonrası Paris ile arasında bir 'aşk hikayesi' olduğunu söyleyen İspanyol raket, "Şüphesiz burada kariyerimin en önemli anlarını geçirdim. Roland Garros benim için her şey demek." diye konuştu.

Nadal aynı zamanda 2018, 2010 ve 2017'den sonra dördüncü kez Roland Garros'da rakiplerine set vermeden şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Dünya 2 numarası aynı zamanda kariyerinin 20. majör zaferini elde ederek en fazla Grand Slam kazanan erkek tenisçiler sıralamasında zirvedeki Roger Federer'i yakalamayı başardı.

Roger Federer de rakibini kutlayarak, "Yıllar boyunca benim büyük rakibim olarak, birbirimizin daha iyi oyuncular yaptığımıza inanıyorum." dedi.