Fransa Açık ikinci turunda rakiplerini deviren iki dünya eski 1 numarası Maria Sharapova ve Karolina Pliskova üçüncü turda birbirleriyle eşleşti.

Hırvat Donna Vekic ile karşı karşıya gelen 28 numaralı seri başı Sharapova, rakibini iki saate yaklaşan bir mücadele sonucunda 7-5, 6-4 ile mağlup etmeyi başardı.

Mücadele boyunca 29 puan vuruşu ve 31 basit hata kaydeden 2012 ve 2014 şampiyonu Rus raket, üç yıl aradan sonra ilk kez raket salladığı turnuvada adını üçüncü tura yazdıran taraf oldu.

Maria Sharapova'nın üçüncü turdaki rakibiyse 2015 finalisti Lucie Safarova'yı 3-6, 6-4, 6-1'lik setlerle geçen 6 numaralı seri başı Karolina Pliskova oldu.

Roland Garros'ya gelmeden önce Stuttgart'ta 10. WTA zaferini elde eden Pliskova, mücadele boyunca 13 ace ve 33 puan vuruşu kaydederek Sharapova'nın rakibi oldu.

Günün öne çıkan diğer mücadelelerinde Simona Halep, Marin Cilic, Garbine Muguruza ve Dominic Thiem tur atlayan seri başı raketler olurken, Kanada'nın genç umudu Denis Shapovalov, Alman dünya 70 numarası Maximilian Marterer'e dört sette mağlup olarak turnuvaya ikinci turda veda etti.