İsveç'in Bastad kentinde düzenlenen ATP Challenger turnuvasında ter döken milli tenisçi Tuna Altuna, çiftler kategorisinde Çek partneri Vaclav Safranek ile birlikte şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı. 
 
Sırasıyla İsveçli ve Fransız ekipleri yenerek son dört ekip arasına kalan Altuna/Safranek ikilisi, yarı finalde kozlarını paylaştıkları Polonyalı tandem Hubert Hurkacz/Kamil Majchrzak'ı 7-6, 2-6 10/8'le devirdi. 
 
Büyük çekişmeye sahne olan açılış setini üç set puanı kurtararak 11/9'luk tie-break'le hanesine yazdıran Altuna/Safranek, erkenden servis kaptırıp direnç kaybı yaşadıkları ikinci seti 6-2 ile yitirdi. 
 
Karşılıklı setlerin ardından gidilen maç tie-break'te üstün taraf Altuna ve Safranek'ti. Ellerine geçen ilk maç puanında hata yapmayan Türkiye-Çek Cumhuriyeti ortaklığı, kritik oyunu 10/8'le noktalayıp galibiyete uzandı. 
 
Bastad Challenger'da finale ilerleyen Tuna Altuna/Vaclav Safranek çifti, şampiyonluk maçında Sriram Balaji/Vijay Sundar Prashanth ile Sergio Galdos/Leonardo Mayer arasındaki diğer yarı finalin kazananıyla karşılaşacak. 
 
Mayıs ayında TEB BNP Paribas İstanbul Open'da çiftler finali oynayarak ATP düzeyindeki bir turnuvada bunu başaran ilk oyuncu olarak kayıtlara geçen Altuna, kariyerinin ilk ATP Challenger zaferinin peşinde koşacak.