2019'da kariyerinin ilk majör yarı finalini Melbourne'da gören Stefanos Tsitsipas, 2 numaralı seri başı Rafael Nadal'ı dört saati aşan bir çeyrek final maçında iki set geriden gelerek mağlup etti.

Stefanos Tsitsipas, 3-6, 3-6, 7-6(4), 6-4, 7-5'lik skorla 2019 Avustralya Açık ve 2020 Fransa Açık'la birlikte kariyerinde üçüncü kez adını bir Grand Slam'de son dörde yazdırdı.

İlk iki sette rakibinin servisinde yalnızca 10 puan alabilen 5 numaralı seri başı, maçın devamında returnlerini iyileştirerek ve servislerini daha istikrarlı hale getirerek kazanmayı başardı.

Tsitsipas, 4 saat 5 dakika süren maç boyunca 17 ace kaydederken ilk servislerinden de %79'la puan çıkardı.

Yunan raket maçın sonunda, "Kortta olanları açıklamaya yetecek kelimelerim yok. Kritik anlarda sakin kalmaya çalıştım ve hislerimi kendime sakladım. Korttaki tavrımdan çok mutluyum." diye konuştu.

Tsitsipas böylelikle 2005 Miami Açık'ta Federer ve 2015 Amerika Açık'ta Fabio Fognini'den sonra Nadal'ı iki set geriden gelerek yenebilen üçüncü raket oldu.

Tsitsipas'ın yarı finaldeki rakibi, vatandaşı Andrey Rublev'i üç sette geçerek galibiyet serisini 19 maça çıkaran Daniil Medvedev olacak.