Avustralya Açık'ta, büyük bir heyecana sahne olan dördüncü tur mücadelesinde son iki yılın şampiyonu Roger Federer'i 6-7(11), 7-6(3), 7-5, 7-6(5)'lık dört sette geçen Stefanos Tsitsipas bir Grand Slam turnuvasında çeyrek final gören ilk Yunan raket oldu.

3 saat 45 dakika süren karşılaşma boyunca 20 ace ve 62 puan vuruşu kaydeden dünya 15 numarası, "İyi servis atıyordum ve başından itibaren returnde agresif kalmaya çalıştım. Fazla hata yapmamayı başardım ve puanda kalarak [Federer'i] hataya zorladım. Şu an dünyadaki en mutlu insanım." diye konuştu.

1977'de 43 yaşında burada son sekize kalan Ken Rosewall'dan bu yana en yaşlı Avustralya Açık çeyrek finalisti olma şansını kaçıran Federer ise bu sonuçla dünya sıralamasında ilk 5'in dışına çıkacak.

Yunan raketin çeyrek finaldeki rakibiyse ilk turda Andy Murray'i, dördüncü turda ise geçtiğimiz yılın finalisti Marin Cilic'i beş sette geçen Roberto Bautista Agut oldu.

TIAFOE ÇEYREK FİNALDE

Avustralya Açık'ta 20 numaralı seri başı Grigor Dimitrov'u 7-5, 7-6(6), 6-7(1), 7-5'lik dört sette mağlup eden Frances Tiafoe çeyrek finale yükseldi.

Mücadelede 63 puan vuruşu kaydeden ABD'li raket, kariyerinin ilk çeyrek finaline yükseldi.

Dünya 39 numarasının yarı final yolundaki rakibi dünya 2 numarası Rafael Nadal oldu.